Ceph is dead, long live Ceph!

Cehp Storage Cluster

Een soortgelijke uitspraak wordt in een aantal landen gebruikt bij opvolging van de koning(in). En ook bij ons is er sprake van!

U zal er niet veel van gemerkt hebben, maar in de afgelopen maanden zijn we bezig geweest met het live migreren van onze storage naar een nieuw Ceph cluster. Het oude cluster (Ceph Hammer) heeft sinds november 2015 geweldige diensten geleverd en hebben we tevens veel dingen bijgeleerd.

Zo is het nieuwe cluster (Ceph Luminous) opgebouwd met meer CPU en geheugen, omdat we gemerkt hebben dat we de belasting daarvan niet moeten onderschatten. Zeker nu we meer disken per chassis kwijt kunnen, en we verschillende taken op verschillende machines draaien.

Want naast dat onze VM’s hun storage van dit nieuwe cluster halen, zullen we in de nabije toekomst ook onze mail- en webhostingdiensten via CephFS hun bestanden van dit cluster af laten halen.

Natuurlijk blijven we alles full SSD draaien, zodat de performance die je verwacht er ook altijd is! Het storagecluster draait ook weer in drie datacenters zodat uitval van een compleet datacenter niet van invloed is op de beschikbaarheid van de storage.

Storage nodig? Van 1 TB tot vele Patabytes is geen probleem: https://www.tuxis.nl/storage

Tuxis hoofdsponsor van de Tuxis Ede’s Best Run!

Philip (l; Ede’s Best Run) en Mark (r; Tuxis) na ondertekening van het sponsorcontract.

Vlak voor het weekend is onderstaand persbericht de deur uit gegaan. Tuxis is hoofdsponsor van het nationale sportevenement in Ede, de Ede’s Best Run. De Tuxis Ede’s Best Run is een survivalrun; een hardloopevenement met
uitdagende hindernissen. Deze is geschikt voor zowel families als de
geoefende survival-atleet.

We zijn trots dat het evenement naar ons vernoemd is voor in elk geval de komende drie jaar en we verwachten natuurlijk al onze relaties aan de start-lijn! 🙂


Tuxis hoofdsponsor van nationaal sportevenement in Ede

De Tuxis Ede’s Best Run vindt dit jaar plaats op 14 oktober. Deze nationale wedstrijd was vorig jaar met ruim 700 deelnemers een groot succes. Getrainde survival-atleten uit het hele land strijden op deze dag tegen elkaar in de 8 km lange race. Daarnaast is er een 4 km categorie voor “families en kinderen”, en een 8 km voor “groepen” en “recreanten”. Met Tuxis als hoofdsponsor verwacht de organisatie het evenement komende jaren verder te professionaliseren.

De Tuxis Ede’s Best Run is een survivalrun; een hardloopevenement met uitdagende hindernissen. Deze is geschikt voor zowel families als de geoefende survival-atleet. De Survival Bond Nederland heeft het parcours kritisch gekeurd en geschikt bevonden voor een officiële wedstrijd op nationaal niveau. Op het 8 km parcours kan daarom wederom de “Korte Survival Run” georganiseerd worden. Deze run vindt plaats aan de Langekampweg op 14 oktober 2018.

Over survival
Survival is een strijd tegen de elementen. Tijdens de wedstrijden en trainingen zijn kracht, uithoudingsvermogen en techniek van essentieel belang. Door de toename aan populariteit van obstakel- en mudruns, is deze Oerhollandse sport de afgelopen jaren flink gegroeid. Momenteel sluit de bond zich aan bij NOC/NSF voor erkenning en telt deze meer dan 70 verenigingen in Nederland.Kijk voor een impressie van deze sport naar dit 2 minuten durende filmpje: https://youtu.be/PWwHlBkpoW8.

Over Tuxis
Tuxis (Ede) levert innovatieve hosting-oplossingen en is dankzij het TCC (Tuxis Cloud Concept) een internationale speler op het gebied van IT infrastructuur. Dankzij het TCC kunnen opdrachtgevers hoge eisen stellen aan beschikbaarheid, capaciteit en privacy en kunnen zo zonder belemmering  groeien met private cloud-, SaaS- en storage-oplossingen.

Over Survival Team Ede
Survival Team Ede timmert al 20 jaar aan de (Langekamp)weg in Ede. Hans en Dini Louwerse zijn daarin de kartrekkers en hebben van een kleine groep sportfanaten een bloeiende vereniging gemaakt. Vanuit de vereniging is een commissie gevormd die als stichting Ede’s Best Run zelfstandig het jaarlijkse evenement organiseert. Bijna 100 jeugd en volwassen leden staan dit jaar weer klaar om een prachtig parcours te bouwen rondom het buitensportterrein en het Veldhuizerbos.

Kijk voor algemene informatie op www.edesbestrun.nl. Voor updates volgt u ons op Facebook of Instagram via ‘edesbestrun‘.

New in UrBackup: ZFS Snapshotting

The latest release of UrBackup (2.2.7) has a new feature which we requested and sponsored: ZFS-based filebackups. UrBackup supported image-backups to ZFS volumes before, but we feel that ZFS snapshots make UrBackup better suitable for large environments because it depends on hardlinks less.

When you enable ZFS backups, each backup UrBackup makes has its own filesystem. A following backup will be created with the last backup as ‘ZFS origin’, so all files that were unchanged are already in place. New files will be added, changed files overwritten and removed files deleted. Removing an old backup is as simple as removing the snapshot. “New in UrBackup: ZFS Snapshotting” verder lezen

Tuxis blogt over de sleepwet

In de afgelopen weken hebt u ons wellicht gehoord over de ‘sleepwet’, of zoals hij eigenlijk heet de “Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten“. Wij hebben onze klanten gevraagd de aanvraag voor het referendum te steunen via https://teken.sleepwet.nl/ (tekenen mag nog steeds!). En gelukkig is de grens van 300.000 handtekeningen gehaald. Zoals het er nu naar uitziet zullen we in maart 2018 allemaal een mening kunnen geven in dat referendum. “Tuxis blogt over de sleepwet” verder lezen

Released in the wild: ypconfig

Last Friday, I gave a presentation (Dutch) on the `Lekker Weer NLNOG 2017` afternoon. Subject of my presentation was the project I did for ourselves, building our new 10Gbit routers.

Most important task in the project was to be able to reliably configure network interfaces using a `commit && confirm || rollback` method. As far as I could tell, there was no such tool, hence I created it.

Today, we released it into the wild `ypconfig`. We changed the license to BSD-2 to be as permissive as possible but without loosing the credits. Feel free to use, abuse and improve ypconfig!

PS: ypconfig would not be possible without `pyroute2`.

Beschikbaarheidsketen

Beschikbaarheid

Wellicht een nieuw woord.  Het betekent: De keten waar de beschikbaarheid vanaf hangt.

Stel u hebt een webwinkel. Die moet het natuurlijk doen want anders is de winkel dicht. U gebruikt ook e-mail. Daar komen de bestellingen op binnen en daarmee communiceert u met klanten.

De zoektocht begint. U belt een provider en die begint te praten. Tussen alle zinnen door hoort u:  Beschikbaarheid, service level agreement, maintenance window, redundant, loadbalanced, dubbel uitgevoerd, speciaal ingericht, verdeeld, geografisch gescheiden.

Geen touw aan vast te knopen. U wilt gewoon zeker weten dat het werkt en slaat aan het denken. Hoe kan ik zorgen dat een storing bij een leverancier zo min mogelijk impact heeft op mijn bedrijfsvoering? “Beschikbaarheidsketen” verder lezen