“Onze eigen state-of-the-art hardware, op drie gescheiden locaties, hebben wij zelf nog nooit gezien.”

Sven van der Waal van Dijk,

directeur en medeoprichter van CoDesk

CoDesk

Codesk

Groenkan – Utrecht
088 – 188 1991
info@codesk.nl
codesk.nl

CoDesk levert volledig beheerde desktop- en datacenterconcepten
vanuit haar eigen cloud, voor meer dan 350 bedrijven, van 1 tot 500 werknemers. CoDesk biedt installatie en all-inclusive beheer van de online werkplekken en aanverwante diensten. Gebruikers kunnen werken met desktopapplicaties, zoals Word en Excel, zonder dat er investeringen in hardware, software, licenties of (systeem)beheer nodig zijn. De klant hoeft alleen nog het niet-technische beheer van accounts en applicaties te verzorgen. Daarbij kunnen klanten rekenen op de hoogste standaarden in
informatiebeveiliging; CoDesk is ISO27001 gecertificeerd.
De oplossingen van CoDesk zijn volledig schaalbaar en worden op basis van een all-in maandabonnement aangeboden. CoDesk levert tevens aanvullende ICT-diensten die integreren met de desktops, maar die ook los te gebruiken zijn. Resellers en private label-partners kunnen CoDesk- diensten gebruiken voor hun eigen portfolio.

Sven van der Waal Van Dijk vertelt waarom zijn bedrijf gebruik maakt van een Tuxis Corporate Cloud (TCC).

Focus op dienstverlening aan klanten

Het CoDesk-concept is vanaf de oprichting van ons bedrijf in 2011, enorm aangeslagen bij veel MKB-bedrijven. De reden ligt in onze aanpak. Door de verregaande automatseringsgraad van onze dienstverlening komt 99% van de omzet uit maandabonnementen. Daardoor weten onze klanten precies waar ze aan toe zijn, zonder bijkomende kosten. Ze hebben zelf volledig

de controle over hun werkomgeving, terwijl we toch de hoogste graad
van ICT-beveiliging en continuïteit bieden. Daar komt bij dat de kosten
per medewerker zeer flexibel zijn: CoDesk beweegt makkelijk mee met de omvang van haar klanten. Om die flexibiliteit mogelijk te maken, investeren wij continu in onze ICT-infrastructuur. Het noodzakelijke technische beheer en beperkingen van reguliere hardware dreigden echter de focus die wij willen op onze dienstverlening aan klanten onder druk te zetten.”

Technische specificaties:

 • 10 Gbit/s netwerk
 • realtime 3 datacenters
 • 100% SSD opslag
 • Volledig IPv6
 • 24/7 monitoring & support
 • 3-voudige internettoegang
 • Uitgebreide API
 • Onbeperkt snaptshots

Kerncijfers Codesk:

 • 3000+ accounts
 • 1500 werkplekken
 • 350+ applicaties
 • 400 servers

Top-spec hardware zonder eigen beheer

Standaard IaaS-oplossingen voldoen niet voor onze diensten, weten we uit ervaring. Zelf kopen bleek enige jaren geleden de oplossing, maar het beheer van eigen hardware de virtualisatie in een datacenter koste ons te veel tijd en focus. Toen alles aan vernieuwing toe was gingen we op zoek naar andere oplossingen. Daarin hebben we bekende spelers als Vmware, Nutanix, Hyper-V, Dell en Lenovo bekeken, omdat die qua functionaliteit zeker aan onze eisen konden voldoen. De TCC van Tuxis echter, was 

dé oplossing. Dezelfde functionaliteit, zo bleek na uitvoerig testen, maar dan volledig beheerd en met lagere kosten door slimme software defined oplossingen in de TCC.
De flexibele hardware met de gewenste ‘top-specs’ is 100% eigendom van CoDesk en de installatie en het technisch beheer laten we volledig aan Tuxis over. Zij hebben onze nieuwe hardware op drie geografisch gescheiden locaties turn-key opgeleverd in een active-active-active- configuratie. Dat biedt de meest veilige, redundante databescherming met alle data op drie locaties in real time.”

Maximale flexibiliteit en beschikbaarheid

“CoDesk wil zich richten op de toegevoegde waarde voor haar klanten. Dat kan nu weer 100%, aangezien we geen zorgen meer hebben over technisch beheer van hardware en connectiviteit. Tuxis regelt dat nu allemaal voor ons. Als we onze capaciteit willen opschalen, of onze hardware willen upgraden, dan hebben wij daar geen omkijken naar. TCC biedt maximale beschikbaarheid, volledige flexibiliteit en alles geregeld, van back-ups tot monitoring. Daarbij geeft het extra veiligheidsniveau door drievoudige uitvoering onze klanten ook meer zekerheid, bijvoorbeeld voor hun eigen certificeringstrajecten.”

Belangrijkste voordelen:

 • Kostenbesparing ICT
 • Storage naadloos uitbreidbaar
 • Groeien zonder onderbrekingen – Uitmuntende performance
 • Geen hardware ‘babysitten’
 • Betrouwbare technische partner – Korte lijnen ICT-support
 • Veiligheid, betrouwbaarheid, continuïteit
3 vacatures