IPv6 en UrBackup

Begin deze maand publiceerde de RIPE NCC een bericht dat zij nu meer verzoeken voor IP-adressen hebben dan de adressen die ze nog kunnen uitgeven. In de praktijk betekent dat, dat als je nu nog een bedrijf zou willen starten met internet waarbij je zelf IP-adressen zou willen hebben, de kans heel groot is dat je niet meer dan 256 adressen kunt krijgen. Dat wordt lastig ondernemen zo!

Gelukkig is de oplossing allang bekend, maar schort het aan redenen om de oplossing te implementeren. IPv6 implementeren kost tijd (en dus geld) en moeite, maar zeker nu IPv4 in onze wereldregio echt op is begint het wel de moeite te worden.

Bij Tuxis doen we zelfs al dingen IPv6-only. Aan de achterkant tenminste, natuurlijk moeten we IPv4 blijven ondersteunen. Een van de problemen waar we tegenaan liepen met IPv6-only was back-ups. Het product dat wij voor back-ups gebruiken –UrBackup– ondersteunde geen IPv6. We hebben contact opgenomen met de ontwikkelaar en een bedrag gesponsord voor de ontwikkeling van IPv6 support.

Op 30 september 2019 heeft UrBackup de release van versie 2.4.9 gedaan, met IPv6 ondersteuning. Ook onze IPv6-only omgevingen kunnen we nu dus moeiteloos back-uppen met onze standaard oplossing!

Vragen over IPv6 of onze andere oplossingen? Neem contact met ons op!

3 vacatures