Ceph is dead, long live Ceph!

Een soortgelijke uitspraak wordt in een aantal landen gebruikt bij opvolging van de koning(in). En ook bij ons is er sprake van!

U zal er niet veel van gemerkt hebben, maar in de afgelopen maanden zijn we bezig geweest met het live migreren van onze storage naar een nieuw Ceph cluster. Het oude cluster (Ceph Hammer) heeft sinds november 2015 geweldige diensten geleverd en hebben we tevens veel dingen bijgeleerd.

Zo is het nieuwe cluster (Ceph Luminous) opgebouwd met meer CPU en geheugen, omdat we gemerkt hebben dat we de belasting daarvan niet moeten onderschatten. Zeker nu we meer disken per chassis kwijt kunnen, en we verschillende taken op verschillende machines draaien.

Want naast dat onze VM’s hun storage van dit nieuwe cluster halen, zullen we in de nabije toekomst ook onze mail- en webhostingdiensten via CephFS hun bestanden van dit cluster af laten halen.

Natuurlijk blijven we alles full SSD draaien, zodat de performance die je verwacht er ook altijd is! Het storagecluster draait ook weer in drie datacenters zodat uitval van een compleet datacenter niet van invloed is op de beschikbaarheid van de storage.

Storage nodig? Van 1 TB tot vele Petabytes is geen probleem. Bulk storage op dadup of in uw virtueel datacenter: https://www.tuxis.nl/tuxis-corporate-cloud-of-edge/

3 vacatures