Nieuw webhosting platform

Het heeft wat tijd gekost, maar gisteren is eindelijk de laatste site van ons oude webhosting-platform weggemigreerd naar het nieuwe platform. U merkt vooral dat uw website sneller is.

Dat nieuwe platform, dat draait op Debian Stretch met PHP7.2 is op een aantal vlakken anders dan het vorige:

Opslag

Om te beginnen staan de bestanden ten behoeve van webhosting niet meer op een enkelvoudige NFS-server, maar worden ze met CephFS geserveerd vanaf ons Full-SSD-Ceph cluster.

Apache2+ITK -> Apache2+PHP-fpm

Beveiliging is een belangrijke feature van ons webhostingpakket. Daarom draait iedere website als zijn eigen gebruiker. Op het moment dat een website dan onverhoopt gehackt wordt, kan de hacker alleen de gegevens van die website bekijken, en niet die van de overige websites.
In het verleden deden we dit met Apache2 en mod_itk, maar dat was qua performance sub-optimaal. In de nieuwe situatie hebben we dat aangepast; iedere website heeft nu zijn eigen PHP-fpm processen, en Apache draait met mod_event. Hierdoor is de performance van het platform nog beter dan voorheen.

PHP5.6 -> PHP7.2

PHP7.2 is al even actief, toch hebben we nog een heel aantal sites gehad waar we de klant mee moesten helpen om hem op PHP7.2 aan de praat te krijgen. Een heel aantal sites zijn samen met de klant geupgraded.
Met PHP7.2 hebben we ook opcache in kunnen schakelen. Hierdoor kan PHP een gecompileerde versie van de scripts in geheugen houden, en dat scheelt behoorlijk!

Makkelijk aan te maken

We zijn hard bezig om steeds meer van onze producten in https://admin.tuxis.nl/ te verwerken. Klanten kunnen daar inloggen en zelf direct webhosting-accounts aanmaken, wachtwoorden resetten en aliases aanpassen. Ook kunnen onze klanten daar gratis HTTP Redirects configureren. Het cluster wordt binnen enkele minuten geconfigureerd om ook uw website te kunnen serveren!

3 vacatures