Meet het aantal bezoekers

“Een vlekkeloze werking van onze ICT-systemen is een vereiste”

Jan Willem Casteleijn

eindverantwoordelijk voor technologie

Let Things Talk

Let Things Talk

Amperelaan 3
9207 AM Drachten
+31 (0)85 773 36 38
info@letthingstalk.nl
www.letthingstalk.nl

Let Things Talk (LTT) is een technologie start-up voor verduurzaming van gebouwen en het slimmer, gezonder en veiliger inrichten van werkplekken en ruimtes. LTT installeert sensoren, software en displays in kantoren en winkels; plekken waar veel mensen samenwerken en samenkomen. Daarmee monitort het bedrijf het binnenklimaat in combinatie met ruimtebezetting. De sensoren meten onder andere CO2, luchtvochtigheid, chemicaliën, temperatuur en het aantal mensen in een ruimte. Dit levert de gebruiker veel belangrijke gegevens op in het kader van thema’s als gezond binnenklimaat, privacy, informatieplicht en energietransitie. Die gegevens worden gebruikt voor bijvoorbeeld het afstemmen van de ventilatie, verkleinen van wachtrijen bij kassa’s en besparing op bijvoorbeeld energie-, facilitaire- en overheadkosten. Doordat de metingen plaatsvinden via infrarood, is de dataverzameling honderd procent AVG-proof.

Betrouwbaarheid en snelle groei in data

Omdat LTT een grote hoeveelheid data verwerkt, is een vlekkeloze werking van de ICT-systemen een vereiste. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn echter net zo belangrijk, aangezien het bedrijf snel groeit door de actualiteit van de thema’s waar hun dienstverlening op inspeelt. De partij die tot voor kort de hosting van LTT verzorgde, kon niet meer aan alle eisen voldoen. Daarom ging LTT op zoek naar een andere provider.

Jan Willem Castelijn, eindverantwoordelijk voor de technologie van LTT legt uit waarom de keuze op Tuxis viel.

“Wij werken met nieuwe technologie die zich snel ontwikkelt. Het platform waarop wij onze systemen bouwen moest daarom voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, maar ook met ons mee kunnen groeien. Ook stelden we de eis dat onze data in Nederland staat. Als er een storing is, kun je die snel en doelgericht oplossen. Ook willen we geen data bij internetreuzen, omdat je
dan geen zicht hebt op wat ermee gebeurt.
In een gesprek met Tuxis werd duidelijk dat zij niet alleen aan alle eisen konden voldoen tegen een aantrekkelijke prijs, maar ook konden meedenken over de best mogelijke inrichting van ons platform. Bij een storing werken zij niet een standaard protocol af, maar gaan doelgericht te werk, wat veel tijd bespaart. Dat gaf vertrouwen.”

Technische specificaties:

  • VPS-en
  • 100% SSD storage
  • IPv6
  • SLA’s
  • 24/7 monitoring & support

Toekomstgerichte schaalbaarheid

De flexibiliteit die Tuxis bood bestond uit een aanpak in drie stappen, waarbij werd gestart met een eenvoudig te schalen VPS. Wanneer die de randen van de capaciteit bereikt, kan er direct opgeschaald worden met een tweede VPS, enzovoort. De ultieme stap is dan een TCC (Tuxis Corporate Cloud) waarop een cluster van VPS-en wordt gehost.

Jan Willem Casteleijn: “Halverwege oktober hebben we de migratie gedaan. We hebben de domeinen en de VPS-en overgezet. Ik heb er vrijwel niets voor hoeven doen en via telefonisch support was het zo gepiept. We kunnen nu verder bouwen aan onze dienstverlening. De komende tijd gaan we werken met machine-learning. Dat vraagt veel rekenkracht. Er zijn daarom extra CPU’s nodig en die kan Tuxis ‘du moment’ aanbieden. LTT heeft daarnaast een aantal grote projecten aangenomen. Hierdoor zal
ons bedrijf de komende maanden sterk groeien. De verwachting is dan ook dat er op relatief korte termijn overgegaan wordt op een cluster van servers op een TCC. Groot voordeel daarvan is voor ons, dat we dan onbeperkt kunnen opschalen naar meer dataopslag en rekenkracht.”

Volledig leverancier-onafhankelijk

“Bij de Tuxis Corporate Cloud zijn we zelf eigenaar van de hardware. We bepalen zelf hoe de capaciteit wordt ingedeeld, waardoor de performance beter is dan bij andere oplossingen. Om volledig onafhankelijk te zijn, maken wij gebruik van onze eigen IP-adressen en routers. Die laatste worden door Tuxis geüpdatet. Wij waarderen de specifieke technische kennis die bij Tuxis aanwezig is. Daarmee besparen zij ons veel waardevolle tijd, waardoor wij nog meer kunnen focussen op het doorontwikkelen van onze innovatieve hostingoplossingen voor online bureaus.”

Belangrijkste voordelen:

  • Hoge beschikbaarheid
  • Groeimogelijkheden
  • 24/7 support
  • Diepgaande platformkennis
  • Naadloze migratie
3 vacatures