Het einde van een tijdperk

Het is het einde van een tijdperk, voor mij tenminste. Zojuist heb ik PMRB volledig uit gebruik genomen, Proxmox Rolling Backup.

Ruim 9 jaar geleden, in mei 2015, hadden we nog niet de luxe van Proxmox Backup Server. Dat was best een dingetje, omdat we wel periodieke back-ups van al onze en alle klanten VM’s wilden hebben. Omdat Proxmox toendertijd alleen volledige back-ups kon maken, konden we niet elke nacht alle VM’s volledig back-uppen. Daarom heb ik toen PMRB geschreven.

Wat deed PMRB?

PMRB startte iedere nacht en ging van alle VM’s een volledige back-up maken naar een NFS share, of later naar ons dadup-platform. Maar als de laatste back-up van een VM jonger dan X weken was, sloeg PMRB die VM over. Op deze manier hadden we toch van iedere VM een back-up die jonger was dan 1 week.

En nu dan?

Nu hebben we PMRB gearchiveerd, omdat we het niet langer nodig hebben. Proxmox Backup Server is veel beter, efficienter en makkelijker dan PMRB. En nu ook onze ze laatste klant over is gestapt naar Proxmox Backup Server, is het het einde van een tijdperk.

3 vacatures