Het unieke Tuxis Cloud Concept (TCC): Uw eigen fully managed virtueel private datacenter waarop u uw infrastructuur kunt bouwen. Uiteraard geschikt voor uw private of hybride cloud. U betaalt een vast maandelijks tarief per node ongeacht de capaciteit in die node. Laag instappen of gelijk op enterprise niveau? Met dit concept is het mogelijk.

Eigenschappen

Whitepaper (pdf)
 • Vaste maandelijkse kosten
 • Standaard met 24x7 SLA
 • Juridische scheiding van data en leverancier
 • Alle privacy-, rechten- en eigendomuitdagingen zijn in een klap van tafel
 • Uw data staat in Nederland
 • Geen aanschaf van netwerkapparatuur
 • CPU capaciteit leverbaar van 24 cores tot 3000 cores
 • Werkgeheugen leverbaar van 64 Gbyte tot 16000 Gbyte
 • Storage capaciteit live schaalbaar van 1,4Terabyte tot vele Petabytes
 • Geschikt voor Windows, Linux, containers en vele virtual appliances

Richt u op het runnen van uw applicaties en niet op het babysitten van hardware

Dankzij de inzet van slimme software gaat uw bedrijfsvoering gewoon door wanneer hardware uitvalt. Er wordt dus geen "slimme" redundante hadware ingezet met hardware oplossingen om uitval te voorkomen. Software bekijkt waar de capaciteit is en hoe die gebruikt wordt en wat er moet gebeuren als hardware defect raakt. De markt zou het Hyperconverged noemen al dekt het in dit geval de lading niet geheel. Belangrijk is dat u het alleen maar gebruikt terwijl wij zorgen dat het beschikbaar is.

Hoe werkt het?

We werken met nodes (servers). De minimale afname is 3 nodes. Iedere node kan 512 Gbyte geheugen en 44 cores leveren. Met drie nodes is dat 1536 Gbyte geheugen en 132 cores. Starten met minder is uiteraard mogelijk. En als u meer capaciteit in de nodes wil, blijft het maandbedrag vast. De nodes kunnen uitgebreid worden tot deze vol zitten en daarna kunt u steeds met 1 node uitbreiden. De nodes kunnen we eenvoudig verdelen over meerdere datacenters.

Functionaliteiten

De kosten

Per node betaalt u een vast bedrag per maand. Dat is inclusief het gebruik van het netwerk, een 24x7 SLA, updates, onderhoud en reparatie.
De enige variabele is dataverkeer. Dat wordt afgerekend volgens een van de manieren op https://www.tuxis.nl/dataverkeer
Met andere woorden, wij zorgen dat u gebruik kun maken van uw eigen private virtual datacenter zonder onderbrekingen.

Voor de administrator

Hypervisor clusterHypervisor nodeHypervisor vpsKlik voor een vergroting Met uw browser benadert u het console waarop overzichtelijk wordt getoond wat de gebruikte capaciteit is en hoeveel er nog beschikbaar is. Hierop kunt u virtuele machines (VM) en Linux containers aanmaken en zelf bepalen hoeveel geheugen, CPU en storage er ingesteld wordt en wat de netwerkconfiguratie wordt. Iedere VM en container kunt u benaderen met een console via de browser (wel zo handig voor de eerste installatie). Het cluster is volledig HA. Dus uitval van een node is niet van invloed op de storage en eventuele VM's met HA die draaide op de defecte node worden opgestart op de overige nodes. Ook kunt u virtuele servers live migreren. Dit kan zelfs tussen meerdere datacenters.

Wanneer is het interessant voor ons?

U moet zeker even contact opnemen wanneer u
 • Op het punt staat een SAN of storage oplossing aan te schaffen
 • Uw infrastructuur in het datacenter wil hebben staan
 • Clouddiensten levert aan derden zoals hosting, virtualisatie, werkplekken in het datacenter, databases e.t.c.
 • Uw data beschikbaar wil maken vanuit één of meerdere datacenters
 • Clouddiensten huurt zoals virtuele servers, containers, hosting, mailservers en/of remotedesktop
 • Niet weet hoeveel capaciteit u in de toekomst nodig heeft.
 • U opzoek bent naar een oplossing voor het verkrijgen van redundantie.

Prijzen

Met de onderstaande configurator geeft u bij benadering aan hoeveel storage, CPU en geheugen u nodig hebt. U hoeft geen maanden vooruit te denken. Dankzij het concept zijn deze waarden flexibel dus vul vooral in wat u op dit moment nodig hebt
Kunt u nog geen indicatie afgeven qua capaciteit? Liever eerst meer informatie ontvangen? Gebruik dan dit formulier.

Benodigde storage

We kunnen de storage uitbreiden tot vele Petabytes. Soms is 100% SSD storage goed haalbaar. Dankzij SSD caching kunnen wij ook voordeligere disken inzetten met behoud van snelheid. U krijgt advies zodat een goede balans tussen capaciteit en snelheid verkregen wordt.
Invalid Input

Benodigde rekenkracht

Kies het aantal cores dat u bij aanvang in totaal nodig hebt.
Kiest u bijvoorbeeld voor 24 cores, dan kunt u dus 24 virtuele servers aanmaken met 1 dedicated core. In de praktijk zult u rekenkracht delen (het grote voordeel van virtualisatie) en veel meer dan 24 servers kunnen draaien.
Invalid Input

Benodigd geheugen

Met 200 Gbyte geheugen kunt u 200 virtuele apparaten aanmaken met 1 Gbyte geheugen ieder. Ook nu geld echter dat niet iedere server altijd zijn volledige geheugen gebruikt. In de praktijk kunt u dus veel meer aanmaken.
U hoeft nu alleen te kiezen wat u nodig hebt bij aanvang met een beetje speling. Geheugen kan eenvoudig uitgebreid worden.
Invalid Input
Invalid Input
U hebt nog niet alle velden ingevuld
Vul uw bedrijfsnaam in
Vul uw voornaam in
Dit lijkt geen geldig e-mailadres
Vul aub een geldig telefoonnummer in