Het netwerk van Tuxis Internet Engineering (AS197731) heeft een drietal externe verbindingen. Zowel NL-IX, BIT als Joint Transit voorzien Tuxis van hoogwaardige transit naar de rest van het internet zodat er geen problemen voor het netwerk van Tuxis ontstaan als een van de partners problemen heeft. Bestaande verbindingen zullen vrijwel zonder merkbare onderbreking verder gaan via een ander pad. Wij hebben hierdoor een redundante verbinding met het internet.

De belasting van alle hardware en de verbindingen wordt dus scherp in de gaten gehouden. Op het moment dat er een risico bestaat de de belasting van te hoog wordt zal zo snel mogelijk ingegrepen worden om de hoge kwaliteit van het netwerk te garanderen.

Naar verwachting zal Tuxis in de toekomst een POP in DC Valley hebben en kunnen daar ook dataverkeer en diensten aanbieden. Zelfs het verdelen van apparatuur over BIT en DC Valley is dan mogelijk.

Op alle locaties bieden we 1 en 10 Gbit/s netwerkpoorten aan en we kunnen prive netwerken opzetten over de locaties.

Een schematische weergave van het netwerk:
netwerkDe twee routers hebben, naast verbindingen met de klanten en de externe verbindingen, ook een verbinding met elkaar. Via zowel BGP als OSPF houden de twee routers elkaar op de hoogte over hoe het internet er volgens hun uitziet. Ze kunnen dan vervolgens bepalen wat de beste route is om te gebruiken als ze iets moeten bereiken. Ze doen dat echter wel via twee kanten, namelijk via de access-switches en via de core-switch. Op die manier blijven ze elkaar zien op het moment dat er aan een van de switches iets mis gaat.