Wat is een domeinnaam?

Zou u een website willen bouwen, maar u zou niet weten wat een domeinnaam is? Een domein is een adres, of een naam op het internet zoals Tuxis.nl dit noemt u het internetadres Dit is zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat u het makkelijk kunt onthouden! Als dit er niet zou zijn zou het er zo uitzien: 8.1.72.85 of 7161:1a74:5cf1:b677:581b:93e3:9edf:d102 en hier word u niet vrolijk van.

DNS-webadres-tuxis-domeinnaam

Niet alleen een webadres!

Uw eigen domein is ook een fundament voor uw E-mailadres. Een E-mailadres die bij uw eigen domein hoort ziet er professioneel uit in vergelijking met een mailadres van een internetprovider dit gaat er namelijk zo uit zien: support@jouwdomeinnaam.nl in plaats van support@jouwmail.nl als u dit graag zou willen bent u bij Tuxis aan het juiste adres!

DNS bij Tuxis

Als u klant bij Tuxis bent kunt u zelf uw DNS-records beheren dit kunt u doen via NSEdit Hier ziet u allerlei verschillende records en veel cijfers. Ziet er lastig uit? Dan helpen we u graag even om te kijken wat u ermee kunt. Meer weten over DNS? Klik dan even hier.

Een domeinnaam zoeken

Zoekt u een specifieke domeinnaam gebruik dan even onze handige tool op de website die wij onder aan de pagina hebben gezet voor u!

Wat kost een domeinnaam?

Misschien vraagt u zich nu af wat een domeinnaam kost om uw eigen domein te registreren. Op deze vraag is moeilijk antwoord te geven het ligt er namelijk aan wat voor extensie (TLD) u gebruikt

wat is een domeinnaam?

Domeinnaam verhuizen of vastleggen?


Betrouwbaar


Onafhankelijk

Passende
dienstverlening

Korte
contracten

3 vacatures