Tuxis im Jahr 2021

Das Jahr 2021 neigt sich dem Ende zu, ein Jahr, in dem wir sicherlich nicht untätig gewesen sind! Wir haben viel mit Proxmox und Ceph gemacht, aber auch viel Zeit mit Studenten verbracht, um sicherzustellen, dass unser Zweig in Zukunft noch besser funktionieren kann.

We sommen het even op:

  • Thuiswerken en samenwerken aan documenten blijft actueel maar ook snel omslachtig en ingewikkeld. Daarom zijn we Collabora partner geworden en hebben het toegevoegd aan FilesOnline.eu. U kunt, zonder iets te installeren, documenten gelijktijd samen bewerken. Om dat verder te faciliteren vergroten we voor iedere gebruiker die u afneemt in FilesOnline.eu die de opslag met 25 Gbyte én als u combineert met Kerio in de Cloud krijgt u korting. Ook bij Kerio in de Cloud breiden we de opslag met 25 Gbyte uit voor iedere gebruiker die u afneem wat resulteert in minder variabele kosten.
  • We zijn dol op het delen van kennis, dat is echter niet eenvoudig. De technieken die we bij Tuxis gebruiken worden op scholen helaas weinig gedoceerd en daardoor is de leercurve vaak te steil. Samen met de CHE zijn we erin geslaagd om desondanks passende opdrachten te bedenken voor hun HBO ICT-studenten. En dat is een succes geworden; Insights for Proxmox was het eerste project en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan onze nieuwe VPS-configurator.
  • Het jaar ving aan met het verhuizen van het datacenter in Arnhem naar Amsterdam; zónder downtime! We begonnen in Amsterdam met één rack, per 1 januari 2022 zijn dat er drie. Ook hangen daar de eerste klanten die gebruikmaken van een VLAN tussen Ede en Amsterdam waarmee ze hun eigen „twee datacenter“ oplossingen bouwen.
  • In de loop van dit jaar zijn we gestart met de verkoop van de dienst ‚Dedicated Proxmox Server‚. Deze fysieke machines huurt u per maand, zodat u eenvoudig op- en af kunt schalen. Hier krijgen we uit binnen- en buitenland veel interesse voor!
  • Proxmox Backup Server hebben we gelanceerd als een SaaS dienst. Met Proxmox is uw virtualisatie, en nu dus ook uw back-up, goed, efficiënt en voordelig geregeld. We zijn begonnen met gratis 150 GB test accounts voor bèta testing. Na livegang zijn er over de hele wereld bedrijven klant geworden. Inmiddels is de derde server ingericht waardoor we 450 TB bruto ruimte hebben. Die groei is niet verbazingwekkend als u bedenkt dat de functionaliteit concurreert met o.a. Veeam voor maar € 18,- per TB per maand all-in!
  • Back-ups, back-ups, back-ups. Met de komst van Proxmox Backup Server is het maken van back-ups goed geïntegreerd en supersnel. Daarom hebben we de inbegrepen back-up bij onze VPS-en gratis opgeschaald. Waar we eerst eens in de zeven dagen een back-up maakten, zijn we opgeschaald naar dagelijkse back-ups, die we twee dagen bewaren. De back-up van maandag wordt 2 weken bewaard en die van de eerste van de maand een hele maand! Met de nieuwe dienst ‚Extra back-up‘ maken we zelfs 4x per dag een back-up die tot wel 6 maanden worden bewaard! Zie https://tuxis.nl/vps voor het volledige back-up schema.
  • daDup, onze bulk storage dienst, is inmiddels gegroeid tot 1,5 Petabyte, oftewel 1500 TB. Dankzij onze storageoplossing hebben we dat steeds live kunnen doen. U kunt het veilig gebruiken als SAMBA (Windows share), SFTP en S3-storage in uw omgeving.
  • Al die diensten vragen capaciteit van het netwerk en dus is het netwerk is flink uitgebreid. Met 2 transit partijen en 2 peering locaties (AMS-IX en SpeedIX) hebben we ervoor gezorgd dat ons netwerk steeds online bleef met voldoende capaciteit. Een tekening van ons netwerk staat hier https://tuxis.nl/netwerk
  • Insights voor Proxmox is live. Met deze tool kunt u snel zien hoe hoog het rendement is in uw virtuele datacenter, welke VPS voor een hoge belasting zorgt en of ze goed geconfigureerd zijn.
  • We hebben ook een webshop geopend voor producten en licenties die u goed kunt gebruiken voor het bouwen van uw on-prem netwerk of in uw virtuele datacenter (TCC of Dedicated Proxmox Server). Browse er maar eens doorheen, wellicht zit er iets voor u tussen zoals een application aware firewall

Im kommenden Jahr werden wir so weitermachen. Gemeinsam mit dem CHE ist ein dritter Einsatz geplant, bei dem wir mit KI arbeiten und vorausschauendes Verhalten in das Attuor-Überwachungssystem programmieren werden. Dann muss niemand mehr nachts aufwachen, sondern wir können tagsüber warnen, dass heute Nacht ein Problem zu erwarten ist. Außerdem werden wir unser neues Kundenportal mit einer feinmaschigen Rechtestruktur einführen, so dass Sie für jeden Benutzer festlegen können, was er bestellen, konfigurieren, ansehen und bedienen darf, einschließlich eines automatischen Audit-Protokolls.

Im neuen Jahr gibt es viel zu tun. Wenn Sie Fragen haben, zögern Sie bitte nicht, diese zu stellen, und beachten Sie die unten genannten angepassten Öffnungszeiten.

Schließlich

3 vacatures