Het platform bestaat uit meerdere webservers en hangt achter de Tuxis Loadbalancers. Deze loadbalancers houden continue in de gaten of alle benodigde webservers nog beschikbaar en in orde zijn, en voorkomen daarmee dat uw bezoekers op een niet-functionerende webserver uitkomen. Dankzij deze verdeling van bezoekers wordt de load op webservers automatisch meeverdeeld. De webservers draaien Apache op Linux en als database ondersteunen wij MySQL. Een bewezen combinatie.

mod-ruid2

Veiligheid van uw website is voor Tuxis erg belangrijk. Daarom zorgen we dat uw website alleen draait als uw eigen gebruiker. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat als een andere site gehacked wordt, alleen die site in gevaar is, en niet die van andere klanten. Daarvoor gebruiken we mod-ruid. mod-ruid wisselt tijdens het afhandelen van het verzoek van eigenaar van het proces. Dit is aanzienlijk sneller.

Het draaien van websites als de eigen gebruiker heeft nog een voordeel. U kunt altijd schrijven in uw eigen webroot. Uploads hoeven niet naar een speciale plaats, en u hoeft geen ruzie te maken met de rechten van uw bestanden. Het is dus nooit nodig om (zoals soms nog steeds wordt aangeraden) mode 777 op bestanden los te laten.

Configuratie uit een database

De instellingen van gebruikers komen vanuit de database en worden periodiek over de servers verdeelt. Het is nu ook eenvoudiger om meerdere websites onder dezelfde gebruiker te plaatsen. Dus hebt u meerdere websites, dan verzuipt u niet in allemaal verschillende accounts.