Uw eigen hyper-converged software defined storage cluster. Dit concept bied meer redundantie dan een traditioneel SAN en kost vele malen minder. En wij zorgen dat het blijft draaien zodat u het kunt gebruiken. Storage as a service. Maar wat kan het storage cluster dat wij voor u bouwen? Wat zijn de voordelen? Op deze pagina kunt u het allemaal lezen.

Opzoek naar storage? Meer weten? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag.

High Availability

Uitval van hardware is niet van invloed op het cluster. Natuurlijk binnen bepaalde grenzen. Het cluster bestaat uit minimaal drie nodes. Een hele node mag uitvallen zonder dat dat impact op de dienstverlening heeft.

Schaalbaar

Het cluster maakt gebruik van Ceph. Disk erbij, node erbij, node repareren. Het kan allemaal terwijl het cluster productie draait. Uitbreiding van storage zal vaak een kwestie zijn van disken aanschaffen en soms een extra node.

Kostenefficiënt

Het aanschaffen van een cluster is een eenmalige investering met als gevolg dat de maandelijkse kosten heel laag worden. Zelfs veel lager dan waarvoor de bulk storage aanbieders het kunnen aanbieden. Minder dan 0,5 cent per Gbyte per maand! Het verdient zich binnen één jaar terug terwijl de kwaliteit veel hoger is.
Bekijk het voorbeeld

Heldere facturatie

De eenmalige kosten zijn vooral voor de hardware. De maandelijkse kosten zijn vaste kosten voor de nodes (colocatie, stroom en SLA inbegrepen) en dataverkeer. De eerste drie jaar wordt apparatuur kosteloos gerepareerd binnen de SLA. Geen verrassingen dus.

KVM compatible

Als u het cluster voor virtualisatie wilt gebruiken is KVM een mogelijkheid. KVM en Ceph gaan erg goed samen. Wij gebruiken deze storage clusters graag met Proxmox en kunnen dit ook aan u leveren maar u bent vrij uw eigen oplossing te gebruiken.

S3 compatible

Software die gebruik kan maken van S3 storage kan ook gebruik maken van uw eigen cluster. Maar dan natuurlijk zonder de beperkingen die in de abonnementen van Amazon zitten.

Statistieken

Waar is de storage mee bezig? U krijgt inzage in BPS, IOPS, verbruik van u cluster en natuurlijk de algemene status van de nodes zoals CPU- en geheugenbelasting, temperatuur, netwerkgebruik en dergelijke.

24x7 SLA

Standaard monitoren wij uw cluster 24x7. Mocht er iets stuk gaan, dan beginnen wij zelfstandig met het herstel. Per node is een half uur arbeid inbegrepen. Dus de klok begint niet gelijk te tikken.

In Nederland

Uw data staat gegarandeert in Nederland. Daar kunnen we veel over zeggen maar u zult begrijpen het twijfelachtige situaties aangaande regelgeving voorkomt.

Privacy gegandeert

Er is geen vraag van wie de data is, wie erbij mag of aan wie toestemming gevraagd moet worden voor toegang. Dat bent u. Geen scheinheilige Safe Harbour fratsen of toegang zonder uw medeweten. Uw apparatuur, uw data, punt.

Efficiënt

Doordat er geen noodzaak is voor dubbele voedingen en een overkill aan hardware is de oplossing budgetair en op het gebied van energieverbruik erg efficiënt. Tel daarbij op dat het ook nog eens in een groen datacenter wordt geplaatst en we kunnen spreken over een MVO oplossing.
LiveZilla Live Chat Software