Lees op deze pagina wat de mogelijkheden zijn van het Tuxis Cloud Concept (TCC).

Kosten besparen

Omdat er geen speciale hardware nodig is zoals een SAN of storage netwerk, zijn de eenmalige kosten veel lager dan u verwacht. Een kleine investering heeft als gevolg dat de maandelijkse kosten heel laag worden. Het aantal VM's of de hoeveelheid storage is niet van invloed op de maandelijkse kosten. Daarbij hebt u niet de zorgen van eigen hardware.

Virtuele servers

U kunt met een paar klikken virtuele servers aanmaken. u mag zelf bepalen hoeveel geheugen, cores, disken en netwerkkaarten u in een VPS configureerd.

Snapshots

Met PMBR kunnen er regelmatig automatisch snapshots gemaakt worden. Uiteraard kan dit ook handmatig op ieder moment live. Bijvoorbeeld als u een upgrade gaat uitvoeren.

Schaalbare capaciteit

Meer rekenkracht of geheugen nodig? Schaf een extra node aan en de pool is uitgebreid. Uiteraard kan die node ook gelijk voor storage gebruikt worden.

Schaalbare hyperconverged storage

Het cluster maakt gebruik van Ceph. Disk erbij, node erbij, node repareren. Het kan allemaal terwijl het cluster productie draait (klik voor een demo) . Uitbreiding van storage zal vaak een kwestie zijn van disken aanschaffen en soms een extra node.

Containers

Proxmox biedt standaard de mogelijkheid om LXC containers te gebruiken met de templates van bijvoorbeeld Turnkey. Van Worpress tot een webserver met NGNIX en databaseservers te installeren met een paar klikken.

Remote beheer

Alles kan beheerd worden via een overzichtelijke webinterface. Geen tools installeren op uw werkplek maar altijd toegang. Een browser en internettoegang is voldoende.

Console via browser

Internettoegang en een webbrowser is alles wat u nodig hebt om de consoles te benaderen van uw VM's en containers. Dus geen installatie van extra tools. Zelfs geen browserplugins.

100% controle

Gegarandeerde perfomance. De IOP's van de disken in de VM's zijn te limiteren. Op deze wijze kunt u voorkomen dat een enkele VM door omstandigheden de storage "onderuit" haalt. En omdat u de enige gebruiker bent op uw cluster zijn handelingen van andere klanten nooit van invloed.

Resize on the fly

Die disk moet groter, er moet meer geheugen in of een extra CPU. Als het OS het ondersteund hoeft u een VM er niet eens voor uit te schakelen.

Live migreren

Wilt u de load verdelen of moet er een node even uit voor onderhoud of uitbreiding? In dat geval kunt u de node vrij maken door de servers die erop draaien live te migreren. Zie hier het filmpje met een migratie. Downtime.. geen.

Ingebouwde firewall

U hoeft niet in iedere server een firewall te installeren. U kunt centraal iedere VPS beschermen door het openen en sluiten van poorten. En wilt u toch een firewall met IPS, IDS, VPN e.d. hebben? Dan kunnen wij u voorzien van Kerio Control op uw cluster.

Statistieken

Welke server is druk? Gebruikt veel geheugen? Veel disk I/O? Met uitgebreide statistieken is dit eenvoudig in één oogopslag te zien. U hebt ten alle tijde inzicht in de belasting van servers.

24x7 SLA

Standaard monitoren wij uw cluster 24x7. Mocht er iets stuk gaan, dan beginnen wij zelfstandig met het herstel. Per node is een half uur arbeid inbegrepen. Dus de klok begint niet gelijk te tikken.

Heldere facturatie

De eenmalige kosten zijn voor hardware en inrichting. De maandelijkse kosten zijn vaste kosten voor de nodes (colo, SLA, stroom inbegrepen) en dataverkeer. De eerste drie jaar wordt apparatuur kosteloos gerepareerd binnen de SLA. Geen verrassingen dus.

Uitgebreide authorisatie

U bepaalt welke medewerker bij welke VM kan. Wie er VM's aan mogen maken en dergelijke. Ook weer gewoon via de webinterface.

Two factor authentication

Inlognaam en wachtwoord niet veilig genoeg voor het beheren van uw cluster? Voeg OTP toe als extra authenticatie. Dan kunt u een extra key genereren op uw smartphone of PC.

In Nederland

Uw data staat gegarandeert in Nederland. Daar kunnen we veel over zeggen maar u zult begrijpen het twijfelachtige situaties aangaande regelgeving voorkomt.

Privacy gegarandeerd

Er is geen vraag van wie de data is, wie erbij mag of aan wie toestemming gevraagd moet worden voor toegang. Dat bent u. Geen scheinheilige Safe Harbour fratsen of toegang zonder uw medeweten. Uw apparatuur, uw data, punt. Dat maakt de implementatie van GDPR eenvoudig.

Efficiënt

Doordat er geen noodzaak is voor dubbele voedingen en een overkill aan hardware is de oplossing budgetair en op het gebied van energieverbruik erg efficiënt. Tel daarbij op dat het ook nog eens in een groen datacenter wordt geplaatst en we kunnen spreken over een MVO oplossing.