Betrokkenheid

Er zijn een aantal zaken waar Tuxis zich graag voor inzet. Zo ondersteunen wij in Ede en omstreken een aantal lokale initiatieven en voor een groter publiek wordt er veel tijd in open source projecten gestoken.

Hieronder kunt u lezen waarin wij betrokken zijn. Heeft u hierover een vraag? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Bij CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 17 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers! Sinds 2016 is Tuxis al betrokken bij de Coderdojo in Ede.

Wat een scouting doet hoeven we niet uit te leggen. Het draait op vrijwillige inzet van mensen en de contributie van de leden. En de Langenberggroep in Ede is erg actief in het organiseren van activiteiten. En dat brengt kosten met zich mee.

Tuxis gebruikt veel software bij het beheren van haar systemen. De meeste software die we gebruiken is 'Open Source' en gratis beschikbaar. Wij zijn een groot voorstander van Open Source software en dragen daar op verschillende manieren aan bij.

DTS was in 2015 op zoek naar iemand die kleding en tassen wilde sponsoren voor de F-jes. Dat leek ons wel een goed idee. We hebben ze voorzien van shirts en tassen.

De dierenambulance is een stichting en afhankelijk van giften en donateurs. Zij ontvangen geen subsidies en kunnen iedere euro gebruiken. Regelmatig verschijnt er een boekje met daarin een uitleg van de dingen die zij doen en waarom een dierenambulance belangrijk is. Wij sponsoren Dierenambulance de Gelderse Vallei en krijgen in ruil daarvoor een advertentie.

Ieder jaar organiseert Stichting Fantasieland de kinder spel- en activiteitenweek "Fantasieland". Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen hieraan deelnemen. De week vindt plaats in de laatste week van de basisschoolvakantie regio midden.