Een server kan een storing hebben, niet bereikbaar zijn of gewoon druk zijn.
Deze dienst zorgt ervoor dat er automatisch alleen verkeer naar servers wordt gestuurd die het wel doen.
Zijn alle servers beschikbaar? Dan wordt de belasting verdeeld over alle servers. Servers kunnen zelfs verdeeld zijn over de drie locaties. Wij bieden ook virtuele servers en colocatie aan op drie locaties om die reden.

Ons rack in het tweede datacenter heeft volledige eigen voorzieningen en is daarom een prima locatie. Dan hebt u een oplossing die calamiteiten overleeft.

Deze dienst stelt wel eisen aan de serverinrichting, databases en storage. Daarbij helpen wij u natuurlijk graag op weg, of we kunnen dit voor u inrichten en/of leveren.

Met Tuxis Loadbalancing worden alle verzoeken naar uw dienst feilloos verdeeld over meerdere machines. Problemen aan een enkele machine is geen reden meer voor problemen op uw dienst, de loadbalancer zorgt er automatisch voor dat de bezoekers doorgestuurd worden naar een machine die nog wel naar wens functioneert.

De controle door de loadbalancers wordt iedere 30 seconden uitgevoerd. Op het moment dat uw machine niet beschikbaar is, stopt de loadbalancer met het doorsturen van verzoeken naar die server. De gebruikers die op die server uitkwamen, worden automatisch naar een machine doorgezet die nog wel naar behoren functioneert.

Doordat de beide loadbalancers op geografisch gescheiden locaties geplaatst zijn, kunnen zij als u gekozen hebt voor servers op de beide locaties, ondanks de uitval van een complete locatie toch blijven functioneren. Onze routers, die onafhankelijk van elkaar met de buitenwereld communiceren sturen het verkeer dan naar de loadbalancer die zij kunnen bereiken.

De dienst wordt afgenomen per poort en per IP adres. Wilt u bijvoorbeeld laten loadbalancen tussen drie webservers, dan betaalt u één keer loadbalancing. Wilt u ook HTTPS laten loadbalancen, dan hebt u loadbalancing nodig voor zowel poort 80 als poort 443, en hebt u dus twee keer loadbalancing nodig.

Prijs

Loadbalancing kost per dienst* € 15,00 per maand en € 25,00 eenmalig.
* diensten zijn bijvoorbeeld HTTP, HTTPS, FTP, SMTP

Bestel loadbalancing/failover