Onze CDN (gratis voor webhosting klanten) optimaliseert afbeeldingen, javascript en CSS automatisch. Een bezoeker van uw website krijgt dus de afbeeldingen, scripts en CSS geoptimaliseerd aangeleverd door een andere server dan de webserver waar uw site op staat. Uw site wordt dus veel sneller.

Er worden meer gegevens gelijktijdig aangeleverd en ook zoekmachines hechten veel waarde aan deze vorm van optimalisatie. In het geval van Google scoort uw site gelijk goed op de volgende punten:

  • Statische content vanaf een domein zonder cookies leveren
  • Browser caching toepassen
  • Juiste cache verlooptijden
  • Content verdelen over meerdere servers
  • Minfied javascript en CSS
  • Geoptimaliseerde afbeeldingen


Maak mijn site sneller >>

Hoe werkt het?

Het CDN-netwerk haalt op verzoek een bestand op vanaf de originele webserver. Nadat het bestand opgehaald is, wordt automatisch gekeken of het om een JavaScript-, afbeelding- of CSS-bestand gaat.

Minify CSS en javascript

Minify houdt in dat alle onnodige tekens uit een bestand worden gehaald. Veel spaties, regeleindes en commentaren zijn voor de werking van CSS en JavaScript helemaal niet nodig, maar worden wel over uw internetverbinding gestuurd. Dat kost tijd, weliswaar niet heel veel, maar in veel gevallen is het toch merkbaar.

Optimalisatie van afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen geoptimaliseerd worden voor het gebruik op websites. De meeste websites doen dit echter niet. Het Tuxis CDN platform doet dit daarom zonder dat iemand het merkt. Bij de tweede keer dat een plaatje (PNG of JPEG) gedownload wordt door een bezoeker wordt het plaatje geoptimaliseerd. Zoekmachines geven dit vaak als een tip om de website sneller te maken!

Parallelle verbindingen

Omdat sommige content op uw site vanaf een andere webserver komt, kan de browser van de bezoeker meerdere verzoeken tegelijk sturen. Normaal gesproken stuurt een webserver sequentieel (achter elkaar) verzoeken naar een webserver. Bij gebruik van meerdere webservers kan de browser beide webservers tegelijk aanspreken, ook dit scheelt weer in de snelheid van uw site.

Dichtstbijzijnde server

Wanneer een bezoeker vanaf het buitenland uw site bezoekt, wordt automatisch de dichtstbijzijnde server gekozen om afbeeldingen, javascript en CSS aan te leveren.

Standaard plugins

Voor veel beheersystemen zijn er standaard plugins om CDN in één keer in te schakelen voor afbeeldingen, scripts en css.

Prijs

CDN Account, per website, tot 100GB verkeer per maand: € 25,00 eenmalig en € 9,50 per maand maar is Gratis bij webhosting van Tuxis

Bestel CDN voor uw website