Hostingprovider Cyberfusion migreert naar de Private Cloud

3 okt 2018 | Ontwikkeling, Nieuws

Hostingprovider Cyberfusion migreert naar de Private Cloud

Veel hosters beginnen met het huren van VPS’en waarop diensten aangeboden worden. Bij groei blijkt Infrastructuur huren geen toekomstvast, beheersbaar en transparant model. Dan zijn er nog hosters die zelf aan de slag gaan met clusters, storage en datacenters. Hostinginfrastructuur bouwen en onderhouden blijkt al snel een compleet andere tak van sport te zijn.

Voordat een website, mailserver of webapplicatie beschikbaar is op het internet zijn er vele lagen van infrastructuur nodig die van uitstekende kwaliteit moeten zijn. Er zit altijd hardware in die infrastructuur. Om ervan verzekerd te zijn dat de hele keten kwalitatief hoogwaardig is moet je zo dicht mogelijk op die infrastructuur inkopen.

“Wij wilden niet bij het rijtje hosters horen die roepen dat alles redundant is, maar bij uitval van één datacenter compleet van de radar verdwijnen.”

– William Edwards, Cyberfusion –

Kritische vragen

Wij wisten het al, maar het Tuxis Cloud Concept (TCC) is een uitstekend platform voor een hostingprovider, Cyberfusion dacht dat wij daar wel eens gelijk in konden hebben. Zij klopten aan met een hoop eisen en schoten een flink aantal kritische vragen op ons af.

Conclusie: wel de financiële voordelen van hardware kopen, maar niet de lasten. De beschikking hebben over een dedicated, virtueel fully-managed datacenter tegen vaste maandlasten en een goede nachtrust lijkt een droom.

De eisen

  • De leverancier moet 24×7 bereikbaar zijn en is een goede technische gesprekspartner;
  • Diensten moeten beschikbaar blijven bij uitval van een datacenter, apparatuur én tijdens onderhoud;
  • Data moet altijd direct weggeschreven worden in drie datacenters;
  • Korte beschikbaarheidsketen;
  • De infrastructuur moet uitstekend presteren en naadloos kunnen doorgroeien. De performance mag niet beïnvloed worden door andere klanten (noisy neighbour);
  • Inzage in belasting en vrijheid in het aanmaken, uitdelen, verdelen en toekennen van resources

De droom waargemaakt

We hebben voor Cyberfusion een private cloud geleverd volgens ons Tuxis Cloud Concept (TCC).

Terwijl Tuxis de infrastructuur monitort en up-to-date houdt voor één vast maandbedrag focust Cyberfusion zich op het leveren van haar hostingdiensten.

De private cloud van Cyberfusion is verdeeld over drie datacenters. Voor de software-defined storage oplossing van het TCC zijn alleen SSD’s gebruikt voor de storage (over snel gesproken). Data wordt real-time weggeschreven naar alle locaties. Cyberfusion heeft eigen routers in twee datacenters staan en gebruikt eigen IP-adressen op de door Tuxis beheerde infrastructuur. Het geheel wordt door Tuxis gemonitord op belasting en beschikbaarheid en er wordt snel ingegrepen als het TCC niet 100% operationeel is.

Het TCC voorziet in alle eisen. Uitbreiding van de private cloud gebeurt live en hardwarefalen (of zelfs uitval van een heel datacenter) zal nooit voor langdurige uitval zorgen. In het TCC is hardware ondergeschikt en daardoor leverde hardware met dure redundantie en supportcontracten geen toegevoegde waarde. De software bepaalt hoe de hardwarecapaciteit wordt gebruikt. Daarnaast vertrouwt Cyberfusion op de kennis en kunde van Tuxis om de private cloud volgens de beste standaarden te onderhouden.

Wij zijn ervan overtuigd dat transparantie en controle alléén mogelijk is met eigen infrastructuur. Het bedenken, bouwen, onderhouden en beheren van hardware is niet onze ‘core business’.  Daarentegen heeft eigen infrastructuur als voordeel dat het voordeliger is en dat we zelf het kwaliteitsniveau bepalen.

Door onze private cloud te laten beheren door Tuxis hebben we het beste van beide werelden: we houden alles in eigen hand, maar we kunnen ons wel richten op het doorontwikkelen van onze hostingoplossingen.

– Yvan Watchman, Cyberfusion –

De gehele infrastructuur van Cyberfusion draait nu volledig redundant real-time, verspreid over drie datacenters. Klanten van Cyberfusion merken dit aan constante prestaties en extreem hoge beschikbaarheid.

2 vacatures