U kent het wel: De mailserver gebruikt een paar gigabyte aan opslag maar u hebt geen idee hoe dat komt en wellicht wilt u gebruikers afrekenen op hun gebruik. En welk domein gebruikt dan het meest?

De gebruikelijke plossing? Stel voor alle gebruikers een limiet in.

In de praktijk betekent dat dat u kunt wachten op mailtjes van de server die aangeeft: "Gebruiker x gebruikt 99% van zijn account", ondanks dat de gebruiker iedere dag bij 80% een mail krijgt. En omdat mail niet meer afgeleverd wordt als het account vol zit geven we ze dan maar geen limiet...

En het probleem blijft....

Inzicht is de oplossing

Kerio gebruikers Statistieken Tuxis geeft echter inzicht in het gebruik van uw mailserver. Een mooi taartdiagram met daarin de domeinen die meer dan 10MB gebruiken en met een klik inzicht over iedere gebruiker binnen dat domein. De informatie is zelfs te downloaden zodat u dit kunt inlezen in uw facturatie software.

Vul hieronder de gegevens in van uw Kerio Connect server waarna er statistieken gegenereerd worden. Per domeinnaam wordt het aantal gebruikers getoond en de hoeveelheid gebruikte opslagruimte in dat domein. De gegevens worden tevens aangeboden als CSV voor uw facturatiesoftware. Geen van de ingevulde inforamtie wordt opgeslagen op onze servers.

Klanten van Tuxis kunnen overigens een oplossing huren waarbij de facturatie automatisch geregeld wordt. Niet alleen voor mailserver diensten maar ook Bestandonline en Operator (Uw hosted telefooncentrale). Ideaal voor ICT bedrijven die deze diensten aan willen bieden, en graag ondersteuning willen bij de techniek. Neem contact met ons op als u hierover vragen heeft.

Genereer statistieken