Plugin installatie

Om het CDN in Joomla te kunnen gebruiken hebben we een plugin nodig. Joomla heeft zelf niet de benodigde functionaliteit in huis. De plugin waar deze post op gebaseerd is heet CDN for Joomla! en kan gedownload worden van de site van de ontwikkelaar.

Installeer de plugin via de extentionmanager van Joomla op de gebruikelijke wijze.

Plugin configuratie

Ga naar ExtensionPlug-In Manager zoek de CDN-plugin op en klik op de naam. Je komt dan in de admin-pagina van deze plugin, waar je een paar dingen moet controleren en invullen:
 • Status
  Moet op Enabled staan
 • Ordering
  Deze plugin moet laat mogelijk draaien, maar voor caching en SEO-modules. Volg de nummering in de lijst.
 • Site Root
  Niet wijzigen ( / laten staan)
 • CDN Domain
  <code>.cdn.tuxis.nl invullen. Wanneer uw Joomla! in een mcap staat (bijv http://domein.nl/joomla/) dan moet het domein <code>.cdn.tuxis.nl/joomla zijn. 
 • File Types, Extra Filetypes en Ignore Files
  Hiermee kan wat specifieker afgesteld worden of het CDN gebruikt moet worden. Doordat je met deze plugin verschillende CDN’s op kunt geven is het mogelijk om verschillende CDN’s te gebruiken voor verschillende bestandstypen.
Als alles naar wens is geconfigurerd klikt u op Save. Als u caching aan hebt staan moet u de cache nog wel even legen. Ga hiervoor naar SiteMaintenanceClear Cache.

Profit!

Uw site maakt nu direct van een CDN die snel uit memory de content kan serveren, JavaScript en CSS minimaliseert en zorgt dat een browser niet te vaak om de content vraagt. Drie optimalisaties in één dus!
Bestel CDN voor uw website
LiveZilla Live Chat Software