Plugin installeren

Om het CDN te kunnen gebruiken met Drupal, hebben we de CDN Plugin van Drupal nodig. Download de ZIP of tar.gz file en pak hem uit in je /modules directory. Vervolgens moet je hem inschakelen via het Modules-menu van Drupal.

Configuratie

De configuratie is erg eenvoudig. Ga in het administrator-panel van Drupal naar Configuration en klik vervolgens op CDN. Ga dan naar het tabje DETAILS. Het Tuxis CDN is een Origin Pull CDN, die optie moet dus ook gekozen zijn. Vervolgens vul je bij CDN Mapping in welke files je allemaal via het CDN wilt laten gaan. De syntax is als volgt:

http://<code>.cdn.tuxis.nl/|.css .js .png .gif (etc etc etc)

Alle bestanden die eindigen op die extensie zullen vervolgens via het CDN lopen. Klik nu op Save Configuration en ga naar het tabje GENERAL. Daar moet Status natuurlijk nog op Enabled gezet worden. Klik nogmaals op Save Configuration en je content loopt via het Tuxis CDN.

Profit!

Uw site maakt nu direct van een CDN die snel uit memory de content kan serveren, JavaScript en CSS minimaliseert en zorgt dat een browser niet te vaak om de content vraagt. Drie optimalisaties in één dus!
Bestel CDN voor uw website
LiveZilla Live Chat Software