Tuxis Netwerk Upgrades

Tuxis Netwerk Upgrades

Het waren roerige tijden voor AS197731 (de technische naam van het netwerk van Tuxis) in de afgelopen weken. Een aantal keren veroorzaakte het netwerk van de leverancier NL-IX/Joint Transit (JT) onderbrekingen, waardoor onze klanten verbindingen verloren en soms zelfs even niet opnieuw konden opzetten. Tot overmaat van ramp veroorzaakten wij zelf ook nog een storing, wat het aantal storingen in de maanden september en oktober op 3 zetten.

In het kader van ‘geen woorden maar daden’ besloten we de volgende stappen te nemen. We:

 1. zeggen de verbindingen met NL-IX en JT op. We hebben moeten constateren dat de manier waarop de onderbrekingen afgehandeld zijn niet aan onze verwachtingen voldoen
 2. zoeken een nieuwe transit leverancier om JT te vervangen
 3. nemen een aansluiting op AMS-IX, ter vervanging van NL-IX
 4. vervangen de virtuele router in Arnhem met een fysieke router

Het opzeggen van NL-IX en JT was niet ingewikkeld. We hebben de verbindingen uitgezet en tijdelijk draaiden we op onze bestaande verbindingen met Speed-IX, BIT en i4Networks. Voor JT zijn we op zoek gegaan naar een partij die het zag zitten om zijn diensten naar Ede te komen brengen. We hebben Atom86 kunnen overtuigen dat het datacenter in Ede echt nog wel een serieuze transitpartij kon gebruiken en zij hebben besloten om een POP (Point of Presence) in Ede te openen.

Op zondag 28 oktober 2018 is die verbinding opgezet. De AMS-IX aansluiting hebben we dinsdag 30 oktober 2018 tot stand gebracht en daar is het nu zaak om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk ‘peers’ krijgen, zodat we directe verbindingen hebben met andere providers.

Ons netwerk heeft nu op drie verschillende locaties vijf verbindingen met de buitenwereld:

 • BIT-1:
  • Transit via BIT: AS12859
 • BIT-2C:
  • Peering via AMS-IX
  • Transit via Atom86: AS8455
 • Dataplace Arnhem:
  • Peering via SPEED-IX
  • Transit via i4Networks: AS39637

Omdat onze POP in Arnhem op dit moment nog via een enkel pad aangesloten is zijn we nog op zoek naar een passende manier om ook deze locatie redundant te ontsluiten. Als dat rond is, is het ook mogelijk om ons TCC op de locatie Arnhem uit te rollen.

Wilt u meer weten over ons netwerk en de mogelijkheden ervan? Neem dan contact op met info@tuxis.nl.

Actuele storingen kunt u vinden op https://support.tuxis.nl/

Zo ziet ons netwerk er op dit moment uit.