Tuxis breidt uit naar BIT-1 en viert weer een verjaardag

Op 1 maart 2014, afgelopen zaterdag, bestond Tuxis vier jaar! In 2010 is Tuxis klein en rustig begonnen met een enkele server in een shared rack bij BIT in Ede, maar die tijd is voorbij. Op woensdag 12 maar aanstaande zal Tuxis een nieuw half rack op BIT-1 in gebruik nemen.

Nieuwe mogelijkheden
Dit biedt nieuwe mogelijkheden in de dienstverlening. Zo zal Tuxis een nieuw cluster voor VPS’en gaan opzetten dat -om te functioneren- compleet losstaat van het cluster op BIT-2. Klanten die een VPS op BIT-2 afnemen kunnen dan een tweede VPS op BIT-1 afnemen, om bij eventuele problemen op BIT-2 geen downtime aan hun diensten te ervaren.

Daarnaast kunnen klanten die colocatie op BIT-2 afnemen ook een machine op BIT-1 ophangen, om eerder genoemde reden.

Gigabit verbinding tussen BIT-2 en BIT-1
Voor de communicatie tussen de machines op BIT-2 en BIT-1 kunnen klanten een Gigabit VLAN afnemen tussen de twee locaties. Voor slechts € 50,- per maand kunnen klanten dan onbeperkt verkeer heen en weer sturen.

Geografisch gescheiden netwerk
Ook het netwerk wordt aangepast naar de nieuwe situatie. Woensdag zal een van de routers vanuit BIT-2 naar BIT-1 verhuizen, zodat bij problemen op BIT-2 alles op BIT-1 probleemloos verder draait.

Het netwerk zal er vanaf volgende week dan zo uit zien:

Netwerkoverzicht met BIT-1 en BIT-2
Netwerkoverzicht met BIT-1 en BIT-2

We zijn blij deze nieuwe stap te kunnen zetten. Hebt u interesse in een geografisch gescheiden oplossing? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]