S3 Storage? Dat doe je lekker zelf

S3 Storage? Dat doe je lekker zelf

Soms heb je wel eens een momentje, zo tijdens de lunch. Opeens heb je het, je wordt conduc… Oh nee. Maar goed, een epiphany dus. Tijdens de lunch.

Voor vrij veel geld, vinden wij bij Tuxis toch in elk geval, kun je bij Amazon S3-storage huren. Huren, want dat is lekker goedkoop. Kopen is maar onhandig, enzo. Maar toch, ik dacht aan onze Diskbay Online dienst, waar je voor € 25,- per maand een disk in een server kunt laten plaatsen, met een VM erboven om de disk te benaderen. En toen dacht ik aan Ceph, waar we ook al zo dol op zijn. En toch dacht ik: “Combineer dat nou!”

Want als je dus drie keer Diskbay Online koopt, met in iedere VM een disk van 6TB, kun je lekker makkelijk een Ceph clustertje bouwen die je van 9TB veilige storage kan voorzien. Je kunt vervolgens Rados GW aanzwengelen en lekker naar je Ceph clustertje back-uppen. Je kunt dan voor het eerste jaar komen op een prijs per GB per maand van nog net geen 2 cent. En dat is dan dus redundant.

Ik zeg: Bestellen doe je hier!

Oh, en als je dan zelf ook tot de conclusie bent gekomen dat Ceph vet coole hippe shizzle is, dan helpen we je graag met een cluster bouwen dat nog een maatje groter en sneller kan.