Nieuwe website RD.nl, powered by Tuxis

Nieuwe website RD.nl, powered by Tuxis

We mogen Erdee Media Groep (EMG)  feliciteren. Deze week is de vernieuwde website van het Reformatorisch Dagblad, RD.nl, live gegaan! Maar niet alleen hun website is vernieuwd, alle onderliggende infrastructuur is nieuw.

Cluster

In de afgelopen maanden hebben Tuxis en EMG hard gewerkt aan een nieuwe hostingoplossing. Op basis van het Tuxis Cluster Concept hebben we voor EMG een cluster mogen bouwen. Verdeelt over drie locaties in Ede. En omdat voor EMG  bereikbaarheid van de site natuurlijk enorm belangrijk is, is het mogelijk om zelfs bij uitval van twee van de drie locaties door te draaien.

Samenwerken

De EMG is bij Tuxis terecht gekomen doordat ze op zoek waren naar uitgebreide ondersteuning op hun toenmalige hostingomgeving. Maar nadat het Tuxis Cluster Concept ter sprake was gekomen, is er snel een traject in gang gezet om dit te gaan realiseren. De schaalbaarheid van het concept en de redundantie, gecombineerd met monitoring,  beheer, support en de know-how van Tuxis spraken EMG erg aan. Doordat we niet alleen het cluster kunnen beheren, maar ook de ingewikkelde materie van high-volume webhosting beheersen hebben we een hele goeie relatie kunnen opbouwen met de development en ICT-afdeling van EMG.

Dick ten Bolscher, hoofd development en ICT bij EMG:

We zijn bij Tuxis terechtgekomen omdat we graag een modern webplatform wilden hebben waarbij beschikbaarheid, stabiliteit en schaalbaarheid belangrijke trefwoorden zijn. Het Tuxis Cluster Concept biedt naar onze mening een prima oplossing voor deze vraag.

We waarderen Tuxis als partner vanwege hun professionaliteit en know-how maar ook vanwege hun wil om mee te denken met onze developers in het realiseren van goed presterende websites. Wat ons betreft is het door Tuxis geleverde webcluster een goede basis onder onze strategische ontwikkelingen naar de toekomst.

Over het cluster:

Het gebruikte cluster is opgebouwd volgens het Tuxis Cluster Concept. De beschikbaarheid van dit cluster mocht niet afhangen van de beschikbaarheid van een enkel datacenter of internettoegang. Daarom zijn er drie nodes gebruikt en staat iedere node in een ander datacenter en beschikt over alle data. Tussen de datacenters hebben we een 10 Gbit/s ring gebouwd. Via deze ring is een redundante internetaansluiting gerealiseerd. Uiteraard hebben we daarbij gebruik gemaakt van onze eigen infrastructuur.

De back-up van het cluster staat 30 Km verderop op onze locatie in Apeldoorn. Daarvoor is de dienst DiskbayOnline.nl gebruikt. Dataverlies is zeer onwenselijk en daarom staat de data daar ook nog eens dubbel.

Ondanks dat er wellicht een scenario te bedenken is waarbij het cluster langdurig niet te bereiken is achten wij die kans nihil.

Over Erdee Media Groep:

Erdee Media Groep is uitgever van onder meer het Reformatorisch Dagblad en het tijdschrift Terdege. Zij is een professioneel uitgeefbedrijf dat zich via meerdere kanalen richt op de gereformeerde gezindte. Erdee Media Groep is een betrouwbare leverancier van verantwoord nieuws en informatie. De producten van Erdee Media Groep hebben binnen de doelgroepen een krachtig en positief imago met een zeer hoog bereik.