Nieuwe functionaliteit in het Tuxis CDN Platform, image optimization

Al sinds december 2011 biedt Tuxis een CDN platform aan aan webhosting klanten. Het platform biedt vanaf dat moment de mogelijkheid om Javascript en CSS automatisch te ‘minifyen’, wat inhoudt dat alle onnodige tekens verwijderd worden. De CSS en Javascript downloads worden hierdoor kleiner (en dus sneller) wat een positief resultaat oplevert bij zoekmachines.

Nieuwe functionaliteit

Maar sinds vorige week zit er nieuwe functionaliteit in het Tuxis CDN platform. Het optimaliseert nu ook PNG- en JPEG-plaatjes. Vanaf het tweede verzoek van een plaatje aan de CDN webserver, wordt het plaatje geoptimaliseerd uitgeserveerd, inclusief de benodigde headers om te voorkomen dat het plaatje te vaak wordt opgevraagd.

Resultaat

Het resultaat van het gebruik van het Tuxis CDN platform mag er zijn! Voor https://www.tuxis.nl/ is het verschil tussen wel CDN of geen CDN duidelijk:

Score van www.tuxis.nl zonder het CDN te gebruiken
Score van www.tuxis.nl zonder het CDN te gebruiken

Score van www.tuxis.nl met getbruik van het CDN
Score van www.tuxis.nl met getbruik van het CDN

Nu voor iedereen beschikbaar

Tot nu toe was het Tuxis CDN platform alleen beschikbaar voor klanten van Tuxis die al webhosting afnamen. Maar vanaf nu kan iedereen vanaf € 5,- per maand gebruik maken van het CDN. Neem contact met Tuxis op voor meer informatie!