Nieuw: Bijna gratis en vrijwel onbeperkt uw data in het datacenter

Nieuw: Bijna gratis en vrijwel onbeperkt uw data in het datacenter

We moeten haast wel een grapje maken door het gebruik van de woorden gratis en onbeperkt. Toch lijkt het er wel op. In de afgelopen maanden hebben we een nieuwe dienst ontwikkeld die volgens ons een groot gat in de markt kan vullen:

Diskbay Online

Het probleem
U hebt heel veel bestanden van PC’s of servers. We weten allemaal dat we de back-ups van onze data buiten de deur moeten bewaren. Een paar honderd Gbyte buiten de deur bewaren is kostbaar. Je wilt die data via het internet kunnen benaderen of zelfs delen met anderen. En dan koop je een een NAS of externe harde schijf en stopt daar een paar harde schijven in, maar bij een brand gaan ze net zo hard de lucht in als de computer die ze back-uppen. En het benaderen van die bestanden via het internet gaat al helemaal niet vanzelf. En uw NAS in het datacenter zetten is ideaal maar kostbaar… toch?

De oplossing
Diskbay Online. U koopt bij ons één of meer harde schijven van 1, 2, 3 of 4 terabyte. Wij plaatsen ze in het datacenter waarna u de schijven kunt gebruiken binnen uw inbegrepen virtuele server met FreeNAS of Debian. Kiest u voor FreeNAS, dan hebt u dus een NAS in het datacenter staan. Weet u hoe Debian werkt? Dan mag u er alles mee doen wat u kunt bedenken.

De techniek
Dat houdt in dat u zelf kunt bepalen of u RAID wilt doen, of encryptie, of ZFS, of wat dan ook. U kunt tunnels opzetten naar uw machine; FTP, Rsync, SFTP, iSCSI inrichten. Wat u kunt configureren is mogelijk! Omdat u de disken direct aan kunt spreken kunt u door middel van S.M.A.R.T. monitoring in de gaten houden hoe de gezondheid van uw disk is. U bepaalt zelf hoe u de disken wilt benaderen.

En nu de kosten nog?
Ah ja, kosten. Die zijn er natuurlijk wel. Zoals we al zeiden, “bijna gratis en vrijwel onbeperkt”. U betaalt uiteraard de aanschafprijs van de harde schijf en een vergoeding per schijf, per maand. Verkeer naar uw virtuele server toe is gratis (inkomend verkeer). De eerste 100 Gbyte uitgaand verkeer is gratis.

Zie voor de exacte dienstbeschrijving en kosten: http://www.diskbayonline.nl/.