Mailto: en Kerio Connect client

Mailto: en Kerio Connect client

U bent inmiddels wel gewend dat wij leuke dingen doen met Kerio. Bijvoorbeeld de gebruikers statistieken om inzicht te krijgen in het gebruik en de opslag van Kerio Connect. Onze bestelwizard die de oude vraag beantwoord: Hosted Kerio of zelf doen?

Dit zijn echter allemaal tools die het makkelijk maken voor de beheerder terwijl de gebruiker met een oud probleem zit.

Mailto:
Je klikt op e-mailadres op een website en, hop, een pop-up die steeds maar weer je e-mailprogramma wil openen terwijl je dat al niet meer gebruikt sinds de nieuwe Kerio Connect Client (ook wel webmail genoemd) beschikbaar is.

Wat zou het toch fijn zijn als dergelijke linkjes toch gelijk de Kerio Connect Client opent op dezelfde wijze als Outlook geopend wordt. Dáár hebben we dus een script voor geschreven dat met 1 klik je browser verteld hoe het wel moet. Het werkt in Chrome, Firefox en Opera.

Klanten die een mailserver hebben draaien van Kerio in de Cloud en Chrome, Firefox of Opera gebruiken kunnen hun browser automatisch instellen. Daarvoor hoeven zij alleen de volgende link bezoeken waarbij zij [hostnaam] vervangen voor het adres van hun server. https://[hostnaam]/set-mailto

Safari ondersteunt het niet maar er is een workaround, die vindt u hier.
Gebruikt u nog steeds Internet Explorer….? Dan kunt u hier lezen waarom het ons niet gelukt is dáár iets voor te schrijven: http://support.microsoft.com/kb/154359/nl

Wij hebben het script voor u op Github gezet. Hebt u geen flauw idee hoe het werkt? Overweeg dan eens een Kerio Connect in de cloud te gebruiken. Daar staat het standaard op geïnstalleerd en wij helpen u graag met migreren.