Kerio Connect, meer dan alléén een mailserver

Het is namelijk de one stop shop voor uw agenda, uw contacten, uw takenlijst én uw e-mail. Kerio Connect synchoniseert probleemloos met uw telefoon, tablet, Outlook of uw Apple. Een wijziging in uw agenda op één van die apparaten wordt direct gesynchoniseerd naar uw andere apparaten die op Connect aangesloten zijn.

Maar er is nog een functie van Connect die voor veel bedrijven erg handig kan zijn. Sinds versie 8.1 ondersteunt Kerio Connect namelijk Instant Messaging. U kent het misschien onder de naam MSN, Skype of Google Talk. Maar met Instant Messaging van Kerio Connect hoeft u niet bang te zijn voor meeluisterende partijen, uw berichten worden namelijk versleuteld direct naar uw Kerio Connect-server verzonden en wederom versleuteld afgeleverd bij de beoogde ontvanger.

Ouderwets chatten dus eigenlijk. Maar dan op een veilige manier! Daarnaast kan het ook gebruikt worden om chatrooms op te zetten, zodat u het direct met meerdere collega’s over een bepaald onderwerp kunt hebben, zonder eindeloze maildiscussies waarbij nét nadat u op ‘Verzenden’ klikt een mailtje van een collega binnenkomt die al corrigeert waarop u reageert. Ook kunt u bestanden heen en weer sturen, zonder daar mailtjes aan te moeten wijden.

De Instant Messaging is gebaseerd op XMPP, een open protocol waar heel veel clients voor te vinden zijn. Niet alleen clients voor de Mac, Windows of Linux, maar ook voor mobiele devices. Doordat alle collega’s al direct in uw contactenlijst staan, kunt u direct zien wie er Online is, of juist even niet gestoord wil worden.

U kunt Kerio Connect beperken zodat het alleen mogelijk om intern te communiceren via Instant Messaging. Maar het is ook mogelijk om uw server toe te staan te communiceren met andere XMPP-servers. Hierdoor wordt het mogelijk om via uw Kerio Connect-server te communiceren met mensen die Google Talk of Jabber gebruiken.

Configuratie van de Instant Messaging-functionaliteit is eenvoudig. Er moeten in de firewall een aantal poorten geopend worden en in DNS moet u één of twee SRV-records plaatsen. De clients kunnen op basis van die records bepalen waarmee ze moeten verbinden.

Kerioindecloud.nl
Machines die opgeleverd worden door Kerioindecloud.nl zijn qua firewall al voorbereid op het gebruik van Instant Messaging. Het enige wat u nog moet doen is úw Kerio Connect-machine bestellen (Dit kost slechts € 4,50 per gebruiker per maand!) en binnen een uur kunt u met uw collega’s op een veilige manier direct communiceren.