IoT gecertificeerde verbindingen

IoT gecertificeerde verbindingen

U bent het wel gewend, als wij iets doen, dan doen we het goed. Tuxis is de eerste in Nederland waar u terecht kunt voor internetverbindingen over glasvezel en VDSL met een IoT certificering van ICSA labs! ICSA labs is de certificerende instantie voor onze verbindingen. Zij hebben de verbindingen uitvoerig getest en geconcludeerd dat zij een ICSA labs certificering waardig zijn. En daar zijn wij natuurlijk best trots op.

Als wij nu niets zouden doen met IoT bestaan we over een paar jaar niet meer!

IoT, wat was dat ook alweer?

The internet of Things. Het internet van dingen. Nu bestaat het internet sowieso uit dingen maar dit gaat een stap verder. Of beter gezegd: dingen die communiceren over het internet, maar dat is dan weer verwarrend want uw tablet en smartphone communiceren ook over het internet. Wat er echt bedoeld wordt is dat een apparaat iets registreert, bijvoorbeeld positie, temperatuur, hoogte, en die data over het internet verstuurt. Dat kan dus zijn uw thermostaat die de temperatuur in de woonkamer doorgeeft zodat u onderweg kunt zien hoe warm uw woonkamer is of een GPS tracker in uw huisdier zodat u Odie altijd weer kunt vinden.

Certificering is een stempel van gegarandeerde kwaliteit

Waarom die certificering?

Een certificering zorgt er natuurlijk voor dat zonder twijfel alles veilig is. Het is een stempel van gegarandeerde kwaliteit. Je wordt namelijk gedwongen om op een bepaalde manier te werken. Je komt ook maar weinig bedrijven tegen die gecertificeerd zijn én last hebben van datalekken of beveiligingsissues. En beveiliging, privacy en een hoge kwaliteit is natuurlijk belangrijk wanneer onze verbindingen gebruikt worden door zorginstanties, gemeenten en advocatenkantoren. En wij moesten wel. Als we niets zouden doen met IoT bestaan we over een paar jaar niet meer volgens de trendwatchers. IoT is namelijk hét fenomeen waardoor het hele internet dusdanig wijzigt dat binnenkort niemand meer mail, websites of misschien een computer gebruiken. En als je dan toch aan de slag gaat met verbindingen kun je ze net zo goed gelijk laten certificeren.

IoT en certificeringen, Wat hebben jullie er voor moeten doen?

Dat was voor ons eigenlijk niet zo heel ingewikkeld. Het begint er natuurlijk mee dat ons netwerk niet alleen geschikt is voor 1Pv4. Gezien het aantal “things” en dat ipadressen opraken is IPv6 voor ons vanzelfsprekend.  Daarnaast speelt transparantie een rol. En dan heb ik het over transparantie bij het doorlaten van verkeer. U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld een GPS tracker in uw huisdier geen beeldscherm heeft. Dus even controleren wat er niet werkt gaat net even anders. En verder was het meer een kwestie van de juiste apparatuur en software kiezen en ICSA labs vragen om de certificeringsstappen door te lopen.

Bent u klaar voor IoT?

Wij wel. Wij moeten natuurlijk wel mee gaan met deze trend. Als de trendwatchers nu wel gelijk krijgen is dat een revolutie die wij niet willen missen. Kijk voor meer informatie op https://www.tuxis.nl/iot-gecertificeerde-verbindingen of download ons IoT-certificaat (pdf).

1 April

Het viel bijna niemand op (tot onze schrik), maar dit is natuurlijk een 1 april grap.
Er staan een aantal zaken in die toch echt over de top zijn:

 • Wij hebben geen idee wat je zou moeten certificeren aan verbindingen die voor IoT gebruikt worden
 • 1Pv4 bestaat niet. Het is IPv4. Dat was geen typo.. 01-04…
 • Tuxis wilde deze certificering omdat deze er natuurlijk voor dat zonder twijfel alles veilig is… ehh. Zijn er serieus mensen die denken dat dit waar is?
 • En dit?: Het is een stempel van gegarandeerde kwaliteit.
 • En dit?: Er zijn dan ook maar weinig bedrijven die gecertificeerd zijn én last hebben van datalekken of beveiligingsissues.
 • En dit?: Als zij niets zouden doen met IoT bestaan we over een paar jaar niet meer volgens de trendwatchers.
 • En dit?: IoT is namelijk hét fenomeen waardoor het hele internet dusdanig wijzigt dat binnenkort niemand meer mail, websites of misschien een computer gebruiken.
 • En bij de uitleg van IoT zeggen we eigenlijk dat het gewoon een toepassing is van het internet. Meer niet.
 • Het certificaat gaat over een firewall. Helemaal niet over een verbinding.
 • Er staan geen conclusies in het certificaat. Nou ja, 1 dan. Dat het een 1 april grap is. Gelukkig heeft niemand het certificaat gelezen.
 • Wat wij echt van certificeringen vinden: https://www.tuxis.nl/blog/de-waanzin-van-certificeringen-20160210/

M.a.w. als wij hebben een zelf benoemd certificaat in de lucht geholpen. Nog net geen taart ontvangen maar wel felicitaties 🙂
Overigens moeten wij wel een taart versturen. Waarom? Lees het certificaat eens door. Pagina 5.