Aankondiging netwerk onderhoud

Op woensdag 1 april zal Tuxis onderhoud uitvoeren aan het netwerk. De nieuwe switches die in januari in gebruik zijn genomen voor de eigen infrastructuur zal voor alle klanten beschikbaar gemaakt worden. Deze nieuwe switches zijn in een `stack`-configuratie opgenomen, zodat de switches elkaars taken over kunnen nemen in geval van uitval van een van de stack-leden. Hierdoor kan het voor u extra interessant zijn om een dubbele uplink af te nemen.

Vanaf 0.00 uur zullen alle machines losgekoppeld worden van de huidige switches en aangesloten worden op de nieuwe switches. Hiervan kunt u een aantal minuten downtime ondervinden. We hopen het hele onderhoud om 4.00 afgerond te hebben.

Ook de verbinding tussen BIT-1 en BIT-2 zal gedurende enkele minuten onderbroken worden. Als u synchronisatie tussen de twee locaties doet, let u er dan op dat dit ook na deze ‘split-brain’-situatie weer naar behoren werkt!

De router op BIT-1 zal gedurende dit onderhoud losgekoppeld worden van externe partijen, om te voorkomen dat er verkeer binnenkomt dat niet afgehandeld kan worden. Na het in gebruik nemen van de nieuwe switches zal de router op BIT-1 geupgradet worden naar de laatste versie van de routersoftware.

Overigens zullen we begin mei onze verbinding met NL-IX/JointTransit upgraden naar 1 Gbit, om in de groeiende vraag naar bandbreedte te voorzien.